previous
 page down page info
 page home
 page  

 

 

Polostavebnice elektrické lokomotivy řady 363/362

 

ilustrační foto
 sestaveného modelu

popis modelu

ceník foto předloha

 

  schema sestavení modelu zobrazení některých dílů potřebných k sestavení modelu seznam dílů polostavebnice modelu  

Výše zobrazené schema sestavení modelu lokomotivy řady 363/362 najdete ke stažení ve formátu.pdf, pokud máte zájem o článek se stručnou historií výroby předlohy modelu řady 363/362 i ostatních unifikovaných lokomotiv je k dispozici ve formátu.doc, obdobně jako stručná historie vzniku modelu těchto lokomotiv též ve formátu.doc.

 

Pomocné informace pro zájemce o stavbu modelu lokomotivy řady 363

Pro zprovoznění modelu doporučujeme využití kompletního pojezdu některého z níže uvedených modelů:
Výrobce VEB PIKO SONNEBERG, katalogové číslo modelu 5/6220 (nebo odvozené varianty vyráběné přibližně v období let 1978 až 1991). Pojezd nutno přizpůsobit karosériizejména v následujících částech: snížit přepážku nesoucí žárovku čelního osvětlení, upravit závaží odstraněním níže (zeleně) zobrazených částí. Z kompletního modelu lze použít i polopantografy včetně podložních plechů, čímž je možno zachovat obě možnosti odběru proudu pro model - z kolejí nebo z troleje.
Výrobce PIKO Spielwaren GmbH (www.piko.de), katalogové číslo modelu 51020 (nebo odvozené varianty vyráběné přibližně v období let 1994 až 1999). Karosérii je nutno přizpůsobit pojezdu zejména v následujících částech: do vnitřní části bočnic karosérie vlepit vymezovací pásky (nejlépe z PS desky), které vymezí vůli mezi šířkou závaží pojezdu a karosérií, dále je nutné odstranit výstupky na vnitřní straně skříně odporníků, upravit světlovody a prosklení oken skříně karosérie.
Polopantografy lze použít z výše uvedených modelů, nebo jiné vhodné získat poptáním u Vašeho odborného prodejce: v nabídce bývají polopantografy různých výrobců např. Sommerfeldt (www.sommerfeldt.de), DK-model (www.sweb.cz/dk-model) a jiní. Upozornění: Všechny na této stránce uvedené odkazy na třetí osoby jsou námi ověřené ke dni 30.1.2004 a za jejich obsah, funkčnost a platnost k nim vážících se informací nepřebíráme žádnou odpovědnost.

  schema úpravy závaží  

Výše zobrazená úprava závaží modelu PIKO katalogového čísla 5/6220 je ke stažení ve formátu.pdf. Pro Vaši lepší orientaci ve schematu sestavení modelu níže uvádíme náhled střechy lokomotivy pod polopantografem u každého ze stanovišť. Je zde dobře patrno provedení propojení jednotlivých elektrických prvků umístěných v zobrazených částech střechy.

  propojení elektrických prvků na střeše  

 

  previous
 page top page info
 page home
 page